keskiviikko 16. kesäkuuta 2010

Kahvipöydän tryffelit



Pravuurini on aina ollut tehdä jouluksi tryffeleitä. Puuha on hauskaa, eikä käytännössä voi mennä pieleen. Paitsi eräänä jouluna muutamia vuosia sitten. Massa ei jähmettynyt lukuisista yrityksistä huolimatta, vaan pysyi itsepitaisesti lörönä suklaatahmana. Tämän jälkeen en ole tryffeleitä tehnyt.

Paitsi nyt. Kokeilin ensimmäisen maistiaissatsin ja massa jähmettyi ongelmitta. Suklaan lisäksi olen laittanut kyytiin mm. Marianneja. Juha nosteli kulmiaan kun ensimmäinen kokeilu oli laajuudeltaan noin 50 tryffeliä. Tämä on täysin perusteltua: Ensinnäkin on otettava riittävän laaja otanta koemaistajahenkilöitä, jotta testauksen tulos on luotettava. Toisekseen ei voida olettaa että koemaistaja pystyisi antamaan lausuntoa tryffelistä yhden makupalan perusteella.
Ja lisäksi, pakastimemme takaosassa on jokin mustan aukon kaltainen, jonne osa tryffeleistä, selittämättömällä tavalla, vain katoaa...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti